“Γαλάζια Σημαία” για 54 παραλίες της Κύπρου

“Γαλάζια Σημαία” για 54 παραλίες της Κύπρου

Πενήντα τέσσερις παραλίες της Κύπρου βραβεύτηκαν το 2010 με τη «Γαλάζια Σημαία», δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης. Παράλληλα, επισήμανε ότι τα νερά κολύμβησης της Κύπρου έχουν επανειλημμένα καταταγεί ως τα καθαρότερα και ποιοτικότερα, σε σύγκριση με αυτά όλων των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τους ελέγχους που έγιναν με βάση τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής της «Γαλάζιας Σημαίας» στην παραλία «Παναγιές» της Κοινότητας Πύργου Λεμεσού, ο υπουργός Εμπορίου είπε ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή και σημαντικό γεγονός για την Κύπρο, και ιδιαίτερα για τις παραλίες της, η κατάληψη κορυφαίων θέσεων σε πρόσφατη ψηφοφορία της γνωστής ιστοσελίδας “Trip Advisor”».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όπως είπε, «οι παραλίες της Αγίας Νάπας βρίσκονται στην πρώτη θέση, και του Πρωτάρα στην τρίτη, από όλη την Ευρώπη, κατατάσσοντας ουσιαστικά το νησί μας ως τον κορυφαίο προορισμό για τις καταπληκτικές παραλίες που διαθέτει».
Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε πως τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία», όταν επιλέγουν τους τουριστικούς προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, όπως και στην προστασία του περιβάλλοντος.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply