Βρετανός ύποπτος για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα εκδίδεται από την Βρετανία

Βρετανός ύποπτος για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα εκδίδεται από την Βρετανία

Για πρώτη φορά ύποπτος για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα θα παραδοθεί από ξένη χώρα στην Κυπριακή Αστυνομία.
Πρόκειται για Βρετανό, οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε αγοραπωλησία κατοικιών, που κτίστηκαν στο κατεχόμενο χωριό Κλεπίνη της Κερύνειας μεταξύ 2004 και 2005.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι ανακριτές του Αρχηγείου Αστυνομίας βρίσκονται ήδη στο Λονδίνο για σκοπούς παραλαβής του εκδοθέντος 48χρονου φυγόδικου, μετά τη σύλληψή του, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από τις κυπριακές αρχές και την απόφαση από τις Βρετανικές Αρχές για έκδοση του σε σχέση με υπόθεση που αφορά σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι εναντίον του Βρετανού διερευνώνται αδικήματα, που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, παράνομη κατοχή, νομή και χρήση περιουσίας, εγγεγραμμένης σε άλλο πρόσωπο, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και άλλα συναφή αδικήματα που σχετίζονται με την παράνομη εκμετάλλευση ελληνοκυπριακών περιουσιών που βρίσκονται στα κατεχόμενα.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply