Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον πρέσβη του Καναδά

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον πρέσβη του Καναδά

Συνάντηση με τον πρέσβη του Καναδά κ. Ρόμπερτ Εντούαρντ Πεκ είχε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δύο χωρών στον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τομέα, ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσής τους σε όλα τα πεδία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι ο Καναδάς αποτελεί χώρα πρότυπο πολυπολιτισμικής κοινωνίας και τόνισε ότι παρά την εξαιρετική ενσωμάτωση στην Καναδική κοινωνία, “οι μετανάστες διατηρούν τις πολιτιστικές τους αποσκευές από τη χώρα καταγωγής τους”. Ο κ. Πετσάλνικος, υπογράμμισε ότι η κοινότητα των Ελλήνων στον Καναδά και των Καναδών στη χώρα μας αποτελούν ζωντανή γέφυρα σύνδεσης των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υλοποίηση του προγράμματος ανταλλαγής νέων μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Βουλής των Ελλήνων για την διατήρηση και ανάπτυξη των εδρών Ελληνικών σπουδών που υπάρχουν σε 4 πανεπιστήμια του Καναδά.

Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τιτάνιες προσπάθειες της Ελλάδας, με τις οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού προκειμένου να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και εξέφρασε την ελπίδα μετά την ολοκλήρωση του PSI να υπάρξει αναπτυξιακή πορεία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σ΄ όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Ο Καναδός πρέσβης επεσήμανε ότι πιστεύει απόλυτα ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, τονίζοντας ότι βασίζεται στο ελληνικό πνεύμα.

Ο κ. Πεκ αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που διατηρεί με τη χώρα μας, αφού η σύζυγος του έχει ελληνική καταγωγή και σημείωσε ότι ξεκίνησε την διπλωματική του καριέρα, πριν 15 χρόνια, από την Αθήνα. Τόνισε την σημασία μεγάλων επενδύσεων που σχεδιάζουν Καναδικές εταιρίες στην Ελλάδα.

Τέλος και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, με την ενεργοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας των δύο πλευρών, ενώ εξέφρασαν την ευχή τους να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία οικονομικής συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καναδά, την οποία η Ελλάδα στηρίζει ολόθερμα, όπως είπε ο κ. Πετσάλνικος.

 

(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply