Made in Greece: Αυτή είναι η χώρα μας!

Made in Greece: Αυτή είναι η χώρα μας!

Το madein-greece.com είναι η πιο σύγχρονη ελληνική πλατφόρμα προώθησης των ελληνικών προϊόντων και εταιρειών στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Η επισκεψιμότητα στην πύλη των ελληνικών προϊόντων, στο 1ο εξάμηνο λειτουργίας, έχει ανέλθει στις 162.000 επισκέπτες, με 55% από αυτές να είναι από το εξωτερικό και 45% να είναι από Ελλάδα. Στο facebook η πύλη έφτασε σε δημοφιλία τις 51.000 φίλους, με το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς να είναι από το εξωτερικό.

Τα αιτήματα συνεργασιών που στάλθηκαν μέσω της πύλης έως τώρα ανέρχονται στα 1.100, και εκτιμάται ότι οι απευθείας επικοινωνίες μέσω των εταιρικών site, τα email και μέσω τηλέφωνου ήταν πολλαπλάσια. Έρχονται αιτήματα προσφορών από όλες σχεδόν τις χώρες: από Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης από γειτονικές και Μεσογειακές χώρες».

Η διαφήμιση γίνεται σε τέσσερις γλώσσες, με στόχο και την επανατοποθέτηση του ελληνικού brand. Η πλατφόρμα  http://www.madein-greece.com/ που διαθέτει και ειδική κατηγορία κατοχυρωμένων με πατέντες καινοτόμων ελληνικών προϊόντων, διαφημίζεται σήμερα στο google σε τέσσερις γλώσσες στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.

Στόχος των δημιουργών της ιστοσελίδας είναι, πέραν της προβολής καθαυτών των επιχειρήσεων, να προβάλλει και την ελληνική «μπράντ» στο εξωτερικό, με τρόπο που να πείθει ότι τα ελληνικά προϊόντα αξίζουν πράγματι τα χρήματα που καταβάλλει ο αγοραστής, ότι δηλαδή έχουν ιδανικό λόγο απόδοσης προς τιμή και είναι ανταγωνιστικά.

«Έπρεπε να δραστηριοποιηθούμε για να μη μείνουμε κι εμείς άνεργοι κάποια στιγμή. Μέσα στην κρίση είδαμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα προώθησης των ελληνικών προϊόντων διαδικτυακά. Πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είχαν καν σάιτ. Κι αυτό, σε μια εποχή που το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένας από τους δυνατότερους παράγοντες συναλλαγών παγκοσμίως σήμερα», εξηγεί ο κ. Βλάχος, που πριν δημιουργήσει την ιστοσελίδα, μαζί με την κ. Παπαλέξη, εργαζόταν ως μηχανικός παραγωγής.

H δημιουργία της ιστοσελίδας απαίτησε σκληρή δουλειά, απόλυτη αφοσίωση και θυσίες. «Μπορεί η ιστοσελίδα να βγήκε στον αέρα τον Οκτώβριο 2011, αλλά για εμάς έχει δύο χρόνια ζωής, γιατί τη δουλεύαμε καιρό πριν. Ήταν απολύτως αναγκαίο ν΄αφήσουμε τη δουλειά μας για να μπορέσουμε να αφοσιωθούμε σε αυτή.
Αλλά ξέραμε, έχοντας υπάρξει υπάλληλοι σε εταιρείες για χρόνια, ότι μέσα στην κρίση, έπρεπε να δραστηριοποιηθούμε για να μη μείνουμε κι εμείς άνεργοι κάποια στιγμή. Δυστυχώς η μόνη υποστήριξη που είχαμε ήταν από τον ΣΕΒΕ και τον πρόεδρό του, Δημήτρη Λακασά και από τον σύμβουλο επιχειρήσεων Τάσο Κυριακίδη», υπογραμμίζει ο κ. Βλάχος.

Κατά τον ίδιο, το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν παράγει, που τόσο συχνά ακούγεται, δεν ευσταθεί. «Με βάση τα επίσημα στοιχεία, εισάγουμε προϊόντα αξίας περίπου 47 δισ. και εξάγουμε 17 δισ. Στον τελευταίο αυτό αριθμό, όμως, δεν υπολογίζονται τα ελληνικά προϊόντα που καταναλώνονται στην εσωτερική αγορά. Αν γινόταν μια δυναμική καμπάνια για να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των εισαγόμενων προϊόντων, τότε τα εργοστάσιά μας θα λειτουργούσαν με τριπλοβάρδιες και θα έκαναν επεκτάσεις και θα μπορούσαμε ακόμη και να διπλασιάσουμε τις θέσεις εργασίας», καταλήγει.

Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας http://www.madein-greece.com/ οι ξένοι αγοραστές, κυρίως χονδρέμποροι, μπορούν να αγοράσουν προϊόντα όπως τυρί Βυτίνας και ελληνικό τσάι του βουνού μέχρι καλώδια και πρίζες «made in Greece», ηλεκτρονικά, δομικά υλικά και αλουμίνιο, ακόμη και πετρόχτιστα μπάρμπεκιου!

NO COMMENTS

Leave a Reply