Στην Κέρκυρα η Διεθνής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Στην Κέρκυρα η Διεθνής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Για πρώτη φορά στην Κέρκυρα διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος η Διεθνής Σύνοδος «Ιόνιο Διεθνές Φόρουμ, Κέρκυρα 2012».

Η Σύνοδος διεξάγεται από τις 21 έως και τις 29 Αυγούστου και συμμετέχουν 152 μαθητές και νέοι από 24 χώρες της Ευρώπης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν διαφορετικά σοβαρά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους δημοκρατικούς κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Η προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη, η ανεργία των νέων καθώς και η ξενοφοβία και ο εξτρεμισμός είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα  που θα απασχολήσουν τους μαθητές και θα κληθούν να βρούν λύσεις. Κατά την διάρκεια της Συνόδου, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 10 επιτροπές καθεμία από τις οποίες θα διαπραγματευτεί και ένα διαφορετικό θέμα.

Οι δύο πρώτες μέρες σκοπό έχουν το ‘’Teambuilding’’, την ανάπτυξη δηλαδή της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης. Γι’αυτό οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο κοντινό νησάκι Βίδος. Κατά τις επόμενες τρείς μέρες θαδιενεργηθούν οι εργασίες των επιτροπών σε αίθουσες του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο 1ο Γυμνάσιο θα γίνει η ολομέλεια και θα καταλήξουν σε ένα ομόφωνο ψήφισμα (resolution). Το σύνολο των ψηφισμάτων συζητείται σύμφωνα με το πρότυπο λήψης αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας.

Οι διαδικασίες αυτες αποσκοπούν στο να κατανοήσουν οι νέοι την αξία και την δύναμη του διαλόγου, τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου αλλά και την σημασία συμβολής σε μία ομάδα.

Η Σύνοδος έχει την Στήριξη όλων σχεδόν των φορέων του νησιού. Την πρωτοβουλία στηρίζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Γαλλική Πρεσβεία, ο Δήμος Κερκυραίων, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, ο Ροταριανός Όμιλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Ιδι-όκτητων Τουριστικών Καταλυμάτων Κερκύρας, το Ξενοδοχείο Aqualand Resort, το Τεχ-νικό Επιμελητήριο, το εστιατόριο «Η Πίττα του Παππού», η σαπωνοποιία Πατούνης, το αρτοπωλείο «Σταρένιος» και το αρτοπωλείο «Δέσποινα».
(πηγή: corfupress.com)

NO COMMENTS

Leave a Reply