Στην Κρήτη ετοιμάζουν τη μεγαλύτερη λαχανοσαλάτα του κόσμου

Στην Κρήτη ετοιμάζουν τη μεγαλύτερη λαχανοσαλάτα του κόσμου

Την πρωτοβουλία συντονίζει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Αγίας Βαρβάρας με τους κατοίκους να αναλαμβάνουν δράση, για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιο την ερχόμενη Κυριακή και να δημιουργηθεί η τεράστια λαχανοσαλάτα από ντόπια φυσικά προϊόντα.

Θα έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα, όσο δηλαδή και το μήκος του χωριού!

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση βάση των υπολογισμών, θα χρειαστούν περισσότεροι από τρεις τόνοι ντόπιο λάχανο και πολλά χέρια βοήθειας.

“Η ιδέα άρχισε να συζητείται πριν από δύο χρόνια, όταν αναζητούσαμε κάποιο τρόπο ώστε να αναδείξουμε τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του χωριού της Αγίας Βαρβάρας.
Αναφερόμαστε για τα χαρακτηριστικά της γεωγραφικής θέσης του χωριού (Κέντρο της Κρήτης), του μήκους του χωριού, που όπως αναφέρεται είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό του και τρίτο χαρακτηριστικό, φυσικά τα ντόπια παράγωγα προϊόντα με κύριο, το ντόπιο Αγιοβαρβαρίτικο λάχανο.
Η ιδέα της επίτευξης του Ρεκόρ θα πετύχει σίγουρα το στόχο ανάδειξης των παραπάνω χαρακτηριστικών, αλλά συγχρόνως θα βοηθήσει πολύ και στο βασικό στόχο που έχει θέσει ο Σύλλογος μας, αυτόν της ενδυνάμωσης της ομαδικότητας ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού μας, μιας και θα χρειαστεί η βοήθεια όλων σε κάθε τομέα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα:
08:00 – 15:30 Εορταστική ατμόσφαιρα στο χωριό με μουσική από τα μεγάφωνα και ανακοινώσεις που θα καθοδηγούν ντόπιους και επισκέπτες προς κάθε κατεύθυνση.
08:00 – 18:00 Έκθεση ντόπιων προϊόντων (αγροτικών και μη)
12:00 – 16:00 Παρουσίαση εδεσμάτων με θέμα το λάχανο από τους ίδιους τους
δημιουργούς τους
13:00 Καταγραφή της σαλάτας με ηλεκτρονικά μέσα
14:00 Προσφορά της σαλάτας σε ντόπιους και επισκέπτες
15:00 Περισυλλογή εξοπλισμού από το δρόμο, αποκατάσταση συγκοινωνίας
15:30 Έναρξη ζωντανού κρητικού παραδοσιακού γλεντιού στην αυλή της εκκλησίας
(πηγή: newsit)

NO COMMENTS

Leave a Reply