Επίσκεψη Φούχτελ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Επίσκεψη Φούχτελ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Την Παρασκευή στην Αρχιεπισκοπή, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δέχθηκε τον υφυπουργό του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ και τους εκπροσώπους του Δικτύου «Διακονία» των Ευαγγελικών φιλανθρωπικών οργανισμών της Γερμανίας.

Ο κ. Φούχτελ τόνισε το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που πραγματοποιεί η φιλανθρωπική εταιρεία της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» και εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο αρχιεπίσκοπος ανταπάντησε με λόγο ευθύ:«Το ερώτημα όμως είναι ποια Ευρώπη θέλουμε: μία Ευρώπη γερμανική ή μία Γερμανία ευρωπαϊκή; Θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία ο καθένας θα αναζητά να ηγεμονεύσει ή την Ευρώπη που όλοι ονειρευτήκαμε; Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Μία από τις θεμελιώδης αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του άλλου. Ούτε οι Γερμανοί μπορούν να γίνουν Έλληνες ούτε οι Έλληνες Γερμανοί»Επίσης , ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει ο ελληνικός λαός με την Εκκλησία.Τέλος, είπε : Έχουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και όλα αυτά δεν μπορούμε να τα ξεπουλήσουμε».
(πηγή:ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply