Η πρώτη ημέρα της ελληνικής τηλεόρασης

Η πρώτη ημέρα της ελληνικής τηλεόρασης

ert1-300x187Με ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα το πρωϊ της 23ης Φεβρουαρίου του 1966 οι Αθηναίοι έμαθαν για την έναρξη της τότε ΕΙΡ: ῾᾽Τα πάντα για την σημερινή, πιο οργανωμένη εμφάνιση των πειραματικών εκπομπών του ΕΙΡ είναι έτοιμα. Ενας πομπός, 6 φορές ισχυρότερος από τον αρχικώς κατασκευασθέντα, είναι τοποθετημένος στο πιο ψηλό κτίριο των Αθηνών, στο Μέγαρο του ΟΤΕ. Στην πρωτεύουσα λειτουργούν αυτήν την στιγμή 1.200-1.500 συσκευές τηλεοράσεως. Το σημερινό πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

18.30 Διεθνή επίκαιρα

18.45 Για σας κυρία μου

19.00 Αυστραλία (ταξιδιωτικό ντοκυμανταίρ)

19.25 Ο Αγγλος γλύπτης Χένρυ Μουρ

19.55 Παίζει η ορχήστρα Ανρύ Λεκά

20.15 «Ο κλέφτης». Μια βραζιλιάνικη ταινία μικρού μήκους

20.30 Τέλος του προγράμματος.

Η πρεμιέρα της ελληνικής ( δημόσιας ) τηλεόρασης έγινε στις 23 Φεβρουαρίου του 1966 υπό την ΕΙΡ,το Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.Τους τηλεθεατές, όσους δηλαδή είχαν τηλεόραση την εποχή εκείνη, καλωσόρισε στο νέο μέσο η εκφωνήτρια του ΕΙΡ Ελένη Κυπραίου.Η τηλεπαρουσιάστρια εκφωνεί το πρόγραμμα των εκπομπών, ενώ παρεμβάλλονται εικόνες από αναμεταδότες του τηλεοπτικού σήματος.

Επίσης, παρουσιάζονται πλάνα με μέλη οικογένειας που παρακολουθούν το τηλεοπτικό πρόγραμμα από οικιακό δέκτη, καθώς και με πολίτες που δεν διέθεταν τηλεοπτική συσκευή και παρακολουθούν με περιέργεια το νέο Μέσο, συγκεντρωμένοι έξω από προθήκες καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών.

NO COMMENTS

Leave a Reply