Άνοδος στον ελληνικό τουρισμό

Άνοδος στον ελληνικό τουρισμό

imagesΜε βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ήδη στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου ο ελληνικός τουρισμός τρέχει με αύξηση 6,05% στις αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. Σε απόλυτα νούμερα, το πρώτο πεντάμηνο του 2013, επισκέφθηκαν την Ελλάδα από αέρος 2.441.276 τουρίστες, όταν το 2012 είχαν έλθει 2.302.107 τουρίστες.

Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό ανόδου στη Μύκονο, όπου οι αφίξεις κινήθηκαν με άνοδο 125,5% σε σχέση με πέρυσι. Μπορεί οι υπόλοιποι τουριστικοί προορισμοί της χώρας να μην ακολουθούν την εκρηκτική άνοδο των αφίξεων στη Μύκονο, ωστόσο τα διψήφια ποσοστά δίνουν το φετινό στίγμα.«Πληγή» για έναν ακόμη χρόνο παραμένουν οι αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος και, κατ’ επέκταση, στον προορισμό της Αθήνας, όπως επισημαίνουν, με κάθε ευκαιρία και οι φορείς του κλάδου. Συγκεκριμένα, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου, οι αφίξεις τουριστών κινήθηκαν με πτώση 5,5%.

Ωστόσο, με τους επόμενους μήνες να είναι οι πλέον παραγωγικοί για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, οι φορείς του κλάδου είναι βέβαιοι ότι τα πρώτα μηνύματα των αφίξεων αποτελούν στερεή βάση για αφίξεις 17 εκατομμυρίων τουριστών, το 2013.

Σε ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση και στο νησί της Ρόδου επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων ότι φέτος θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές. Τα νούμερα αποτυπώνουν τη σαφή εικόνα της αύξησης σύμφωνα με τα οποία ο Ιούνιος θα εξελιχθεί ικανοποιητικά στο νησί.

Σε ότι αφορά τις κινήσεις αεροσκαφών εξωτερικού και εκεί σημειώθηκε αύξηση που έφτασε το 17,33%, καθώς φέτος το αεροδρόμιο κατέγραψε το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα 1.774 κινήσεις ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ο αριθμός των κινήσεων είχε φτάσει τις 1.512.
(πηγή: protothema)

NO COMMENTS

Leave a Reply