Οι Τούρκοι κάνουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά

Οι Τούρκοι κάνουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά

Oi-servoi-dinoun-psifo-ebistosynis-sto-elliniko-kalokairi-220Τούρκοι τουρίστες σπεύδουν στα ελληνικά νησιά για κρουαζιέρς, καθώς οι τιμές στη διαμονή, το φαγητό και το ποτό  έχουν πέσει κατακόρυφα μετά την κρίση.

Οι διοργανωτές κρουαζιερών αναμένουν 50.000 τουρίστες να επισκεφθούν τα  νησιά όπως καταδεικνύουν  τα υψηλά ποσοστά πληρότητας για εκδρομές σε ελληνικά θέρετρα που αναχωρούν από περίπου 10 τουρκικά λιμάνια. Η Ελλάδα επιπλέον κατήργησε την υποχρέωση θεώρησης πράσινων διαβατηρίων, και έτσι οι Τούρκοι έσπευσαν στα νησιά της χώρας μας.

Η Τουρκία έγινε η χώρα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, χάρη της  κρουαζιέρας , δήλωσε ο Αχμέτ Yazıcı. Ο τουρισμός της κρουαζιέρας ξεκίνησε με την  ETS Turizm, μία από τις δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ελληνικών νησιών. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία του με ένα πλοίο για τη διαδρομή, αλλά για να ανταποκριθεί στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης που έχει διαθέσει δύο πλοία για τις ελληνικές εκδρομές στο νησί, είπε ο Yazıcı.

«Υπάρχει ισχυρή ζήτηση, καθώς οι εκδρομές είναι χωρίς βίζα. Όλα τα πλοία μας αναχωρούν πλήρη. Έχουμε ακόμη και μια λίστα αναμονής », είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία εξέταζε δρομολόγια προς νέους προορισμούς το επόμενο έτος, δεδομένου ότι αναμένεται ένα κοπάδι πάνω από 50.000 τουρίστες.

Ο Αχμέτ Subay, υψηλόβαθμος αξιωματικός του τμήματος Ναυτιλίας και ιδιοκτήτης εταιρείας, δήλωσε ότι η τουριστική κίνησηαπό την Ελλάδα στην Τουρκία είχε ανατραπεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και ο αριθμός των Τούρκων παραθεριστών που πάει στην Τουρκία είχε αυξηθεί οκταπλάσιο.

NO COMMENTS

Leave a Reply