Σαμαράς: “Τρίτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει”

Σαμαράς: “Τρίτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει”

samaras-Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα βγαίνει από την περίοδο των μνημονίων στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο “στοίχημα” που κέρδισε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του και τις δεσμεύσεις που τήρησε. Παράλληλα ο πρωθυπουργός παραθέτει τις προσωπικές του προτεραιότητες για την οικονομία και την κοινωνία με άξονα την ανάπτυξη και την “ανακούφιση” όσων επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, ενώ ασκεί και δριμεία κριτική σε όσους πόνταραν στην αποτυχία της προσπάθειας για έξοδο από το τέλμα.

Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρωθυπουργός τονίζει χαρακτηριστικά πως “η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές διαψεύδει το ‘τρίτο μνημόνιο’” και στρέφει την κριτική του εναντίον αυτών που “τώρα, αμήχανα, σέρνονται από τις εξελίξεις”.

Χωρίς να κατονομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μία “ανεύθυνη” αντιπολίτευση και για κάποιους που “έκαναν επάγγελμά τους την καταγγελία του μνημονίου”.

“Η Ελλάδα βήμα-βήμα τα καταφέρνει. Αρκεί να μην κάνουμε πίσω τώρα, αρκεί να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια όσων θέλουν την Ελλάδα κολλημένη στη μιζέρια, στη γκρίνια στην απομόνωση” υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Καταλήγει δε παραθέτοντας τις προσωπικές του προτεραιότητες για τη συνέχεια της προσπάθειας, αναφέροντας τη “στροφή της χώρας στην ανάπτυξη” και την “ανακούφιση όσων πληγώθηκαν”.

Σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό επιτελείο και προσωπικά ο πρωθυπουργός, κάνοντας τον απολογισμό των τελευταίων εξελίξεων με την έξοδο της χώρας στις αγορές αλλά και την επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα μας, εκτιμούν πως σε πολιτικό και επικοινωνιακό πεδίο το “στοίχημα” κερδήθηκε. Συγκεκριμένα στο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου ήλθε ως επιστέγασμα της επιτυχούς εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην προοπτική επαναφοράς της ελληνικής οικονομίας σε συνθήκες ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο θεωρούν πως το μήνυμα προς το εξωτερικό και τις θετικές επιπτώσεις του στην χώρα το κυβερνητικό επιτελείο δεν υπάρχει αμφιβολία. Το μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας όμως είναι πιο δύσκολο. Η κυρία Μέρκελ έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση, αναγνώρισε τις δυσκολίες που πέρασε ο ελληνικός λαός -και κυρίως οι άνεργοι- αλλά ξεκαθάρισε ότι οι δυσκολίες για τους ανέργους θα συνεχιστούν.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις – παραινέσεις κορυφαίων Ευρωπαίων παραγόντων, όπως του κυρίου Ντράγκι, του κυρίου Γιούνκερ, του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισενμπλουμ και του κυρίου Ράιχνεμπαχ. Όλοι τους έδωσαν τα εύσημά τους για την προσπάθεια και τα επιτυχή της αποτελέσματα μέχρι τώρα, αλλά επέμειναν στην αναγκαιότητα της συνέχισης της πορείας αυτή και προειδοποίησαν πως ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς. Αλλά πλέον η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
(Πηγή: protothema)

NO COMMENTS

Leave a Reply