Χανιά: Το μεγαλύτερο πεντοζάλι του κόσμου

Χανιά: Το μεγαλύτερο πεντοζάλι του κόσμου

chania-pentozaliΈνα πρωτότυπο flash mob γυρίστηκε με πρωταγωνιστές τους επισκέπτες που έτυχε να βρίσκονται στο παλιό λιμάνι των Χανίων το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Ένας πολιτιστικός σύλλογος, υποστηριζόμενος από την Περιφέρεια Κρήτης, είχε τοποθετήσει από το πρωί ηχεία σε όλο το παλιό λιμάνι.

Οι δημοφιλείς Κρητικοί καλλιτέχνες Γιώργος και Νίκος Στρατάκης απολάμβαναν τον καφέ τους σε μια καφετέρια. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα πιτσιρίκι πλησίασε το νταούλι που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι καθώς του προκάλεσε ενδιαφέρον.

Οι καλλιτέχνες συνόδεψαν τους ήχους του μικρού και οι θαμώνες άρχισαν να χειροκροτούν. Ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει. Το αυθόρμητο μουσικό κάλεσμα οδήγησε Έλληνες και ξένους περαστικούς να χορεύουν πεντοζάλι από άκρη σ’ άκρη στο παλιό λιμάνι.

Το εγχείρημα ήταν πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο αφού πρωταγωνιστές του flash mob ήταν οι περαστικοί ενώ η επιτυχία του οφείλεται στον υπέροχο παραδοσιακό χορό “πεντοζάλι”, στον αυθορμητισμό και στην κουλτούρα των Κρητικών που η παράδοση τους χαρακτηρίζει φιλόξενους και γλεντζέδες.

NO COMMENTS

Leave a Reply