Πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για το καλοκαίρι

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για το καλοκαίρι

kausonas_-aftodioikisi1

Το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, ίσως να είναι ένα από τα πιο καυτά των τελευταίων ετών, με θερμοκρασίες ρεκόρ που θα φτάνουν στα ύψη.

Αυτό δείχνουν και οι τελευταίες αναλύσεις του greek weather.org για την πιθανή πρόβλεψη του καιρού το φετινό καλοκαίρι στην χώρα μας.

Επίσης ξένα μετεωρολογικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού, δείχνουν πως φέτος θα εμφανιστεί το φαινόμενα Ελ Νίνιο στον πλανήτη μας, το οποίο όσες φορές έχει εμφανιστεί, έχει δώσει στην χώρα μας, αρκετή ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Φέτος, το πιο πιθανό σενάριο έχει ως εξής:

Ζέστη αρκετά έντονη θα επικρατήσει ήδη από την Μάιο σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα παρατηρηθούν αρκετοί καύσωνες μέσα στο καλοκαίρι και κυρίως από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, με την κορύφωση των θερμών εισβολών να γίνεται περίπου από τα τέλη Ιουλίου, μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, πάντα βέβαια με μικρές αποκλείσεις μερικών ημερών. Θα επικρατήσουν κυρίως νοτιάδες, αρκετά ενισχυμένοι ιδιαίτερα στα πελάγη, πράγμα πολύ κακό καθώς ο κίνδυνος για πυρκαγιές θα είναι τεράστιος. Δεν θα λείψουν ωστόσο τον Μάιο και τον Ιούνιο κυρίως αλλά και μέσα στον Αύγουστο, μέρες με καταιγίδες, που πρόσκαιρα θα ρίξουν την θερμοκρασία. Οι καύσωνες ωστόσο που δείχνουν οι αναλύσεις μας, θα φέρουν θερμοκρασίες που ίσως για την χώρα μας να αποτελέσουν και θερμοκρασίες ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες χρονιές που είχαμε καυτά καλοκαίρια, όπως ήταν και το καλοκαίρι του 2007.

Να επισημάνουμε, τονίζουν οι συντάκτες του greek weather.org ότι αυτή η πρόβλεψη, βγαίνει κατά προσέγγιση και με πιθανότητες λάθους, καθώς στην φύση τίποτα δεν είναι βέβαιο και όλα λειτουργούν βάση πιθανοτήτων. Η μακροπρόθεσμη μας αυτή πρόβλεψη, βγαίνει από παρατηρήσεις που έχουν γίνει και κατά την διάρκεια του χειμώνα αλλά και κατά την διάρκεια της Άνοιξης στον καιρό όλου του βόρειου ημισφαιρίου, της Ευρώπης και της Ελλάδας.

πηγή: thebest.gr

NO COMMENTS

Leave a Reply