Βενιζέλος: Η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τις εκλογικές επιδόσεις της Ελιάς

Βενιζέλος: Η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τις εκλογικές επιδόσεις της Ελιάς

benizelos«Αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής» αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ευ. Βενιζέλος.

«Εάν κάποιος πιστεύει ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα, εάν κάποιος πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της προσπάθειας και την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, πρέπει να στηρίξει τον προοδευτικό πόλο που είναι πολύ συγκεκριμένος, που εκφράζεται στη Βουλή με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Ελιάς,» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την αντιπολίτευση, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι επειδή θα προσπαθήσουν το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου να κάνουν μια συνδυαστική ερμηνεία του αποτελέσματος «με στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης και της εθνικής πολιτικής», γι΄ αυτό «χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του μεγάλου εθνικού στόχου, που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο και η επάνοδος στην κανονικότητα μιας αυτοδύναμης, ουσιαστικά ισότιμης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης». Αυτό όπως σημειώνει, «εξαρτάται, σε καθοριστικό βαθμό, από τη θέση που θα έχει το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στο κομματικό φάσμα και άρα ο προοδευτικός πόλος μέσα στην κυβέρνηση».

Επιπλέον, τονίζει ότι αυτό, πέρα από τη σταθερότητα, είναι κρίσιμο και για το πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής: «Αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής».

NO COMMENTS

Leave a Reply