Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

samos-metanastesΜεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα προκειμένου να κρατηθεί στην επιφάνεια και να ρυμουλκηθεί στη στεριά, το γιοτ που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών.

Το γιοτ αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, με αποτέλεσμα να πνιγούν δύο γυναίκες. Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες που διασώθηκαν χωρίς τραύματα, ενώ εκτιμάται ότι αγνοούνται άλλοι 30, χωρίς ωστόσο να έχει διασταυρωθεί ακόμα η πληροφορία. Μέχρι στιγμής δυο γυναίκες είναι νεκρές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι μετανάστες εγκλωβισμένοι εντός του σκάφους, κάτι που θα φανεί μόλις το σκάφος ρυμουλκηθεί.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο “ΑΔΑΜΟΡΑ”, σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο.

NO COMMENTS

Leave a Reply