Στον «αέρα» η ΝΕΡΙΤ

Στον «αέρα» η ΝΕΡΙΤ

nerit_new_logo2014Πρεμιέρα έκανε χθες στις 18:00 το απόγευμα το νέο κανάλι, η ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση).

«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ κος Γ. Προκοπάκης. Ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU.

Μαζί με το πρώτο δελτίο ειδήσεων εμφανίστηκαν και τα πρώτα σχόλια στο διαδίκτυο με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να κάνουν λόγο για “κλεμμένο” και καθόλου πρωτότυπο λογότυπο.
Το πρώτο δελτίο βγήκε στον “αέρα” με παρουσιάστρια την Αντριάννα Παρασκευοπούλου.

Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνονται και θα αντικαθίστανται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.

Δεκαέξι νέες εκπομπές θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision).

NO COMMENTS

Leave a Reply