8 δρομείς τερμάτισαν τον Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Δόλιχος»

8 δρομείς τερμάτισαν τον Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Δόλιχος»

dolihosΟκτώ δρομείς κατάφεραν να τερματίσουν μόνο την Κυριακή % Μαΐου τον Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Δόλιχος» που ξεκινά από τους Δελφούς και τερματίζει στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για ένα Μαραθώνιο 255 χιλιομέτρων.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ισπανός Eusebio Bochons ο οποίος τερμάτισε μια δύσκολη και μεγάλη απόσταση. Ο χρόνος του ήταν 38 ώρες, 37 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα.

Δεύτερο τερμάτισε ο Φιλανδός Haka Sakari με χρόνο 38:47:55, ενώ ο Κινέζος Chen Penbin τερμάτισε τρίτος με χρόνο απόδοσης 41:12:6.

Μόνο πέντε Έλληνες αθλητές ήταν ανάμεσα στους λίγους που κατάφεραν να τερματίσουν τον Μαραθώνιο.

Οι Έλληνες αθλητές που τερμάτισαν ήταν οι Γιάννης Σκουρτανιώτης, Γιώργος Ζαχαριάδης, Γιώργος Τάσσιος, Θανάσης Κρίγκας και Νικόλαος Σίμος.

Συνολικά στον αγώνα συμμετείχαν 26 αθλητές από οκτώ χώρες.

Ο αγώνας δρόμου ΔΟΛΙΧΟΣ είναι ένας ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 2011 από μία ομάδα αποτελούμενη από έλληνες δρομείς υπεραποστάσεων και παράγοντες με μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση αγώνων τέτοιας μορφής.

Ο νέος αγώνας οριοθετήθηκε μεταξύ των δύο λαμπρότερων μνημείων του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, των Δελφών και της Ολυμπίας, για να αποτελέσουν τα καίρια σημεία της εκκίνησης και του τερματισμού του αντίστοιχα.

«Δόλιχος» είναι η ονομασία που δόθηκε στο νέο αγώνα και ανήκει σ” έναν αγώνα δρόμου (4.700μ) της αρχαιότητας που προστέθηκε στην 15η Ολυμπιάδα περίπου το 720 π.Χ. για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα ήδη γνωστά αγωνίσματα δρόμου.

NO COMMENTS

Leave a Reply