Καραθανασόπουλος: Δεν μπορούμε να συμπορευθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Καραθανασόπουλος: Δεν μπορούμε να συμπορευθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ

karathanasopoulos

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε μιλώντας στον RealFm 97.8 ότι «δεν μπορούμε να συμπορευθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ» για την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την «μικρή» ΔΕΗ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδέχεται την κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος  και πρόσθεσε: «Εμείς ανοίγουμε καθαρά τα χαρτιά μας. Στο θέμα του δημοψηφίσματος βάλαμε καθαρά το δικό μας πλαίσιο και καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν επ’ αυτού του πλαισίου».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ έκανε λόγο για «μία μάχη επιχειρηματικών συμφερόντων» και υπογράμμισε ότι «η περαιτέρω απελευθέρωση θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας και δεν πρόκειται να οδηγήσει στην ικανοποίηση της λαϊκής ευημερίας».

«Αν θες να θεραπεύσεις την αιτία που έχει οδηγήσει την κατάσταση στις σημερινές συνθήκες πρέπει να δεις τη συνολική αιτία και όχι το δέντρο αλλά το δάσος συνολικότερα», σημείωσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να μπει ένα συνολικό πακέτο που θα ακυρώνει το σύνολο των νόμων που έχουν ψηφιστεί στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς ταυτόχρονα να καλλιεργούμε αυταπάτες ότι φθάνει μόνο αυτό».

NO COMMENTS

Leave a Reply