«Τραμπούκικη» επίθεση χρυσαυγιτών σε φοτορεπόρτερ

«Τραμπούκικη» επίθεση χρυσαυγιτών σε φοτορεπόρτερ

??????? ????? ???? - ?????????

Κατά την άφιξη της κλούβας, που μετέφερε στο Εφετείο τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες Ν.Μιχαλολιάκο, Χ. Παππά και Γ. Λαγό, δημιουργήθηκε ένταση καθώς οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πλησιάσουν το όχημα. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν από άλλο σημείο με αποτέλεσμα οι δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Δύο φωτορεπόρτερ, μεταξύ των οποίων και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αφού αρχικά δέχθηκαν λεκτική επίθεση από μέλη των συγκεντρωμένων οπαδών, στη συνέχεια δέχτηκαν επίθεση με κλωτσιές και χτυπήματα και όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί δεν τους βοήθησαν.

Η ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο «για τραμπούκικες και απρόκλητες επιθέσεις νεοναζιστών» και ζητά από από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να λάβει μέτρα προστασίας των ανθρώπων του Τύπου. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συνεχίσουν τον αγώνα τους για ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς να τους τρομάζουν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες αποκαλύπτουν «την εγκληματική νοοτροπία και δράση των συγκεκριμένων προσώπων».

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός κλήθηκαν σε απολογία από τις ανακρίτριες για να δώσουν συμπληρωματική απολογία. Οι τρείς τους αντιμετωπίζουν το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.Οι Μιχαλολιάκος και Παππάς αρνήθηκαν τις κατηγορίες στο απολογητικό τους υπόμνημα. Στα υπομνήματά τους και οι δύο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, χαρακτηρίζουν ανυπόστατες τις συμπληρωματικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους, ενώ τονίζουν ότι δεν μπορούν να κριθούν εκ νέου προφυλακισμένοι για τα αδικήματα αυτά.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υποστήριξε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του προορίζονταν για την προσωπική του ασφάλεια καθώς είχε δεχτεί επιθέσεις παλαιότερα.

Υποστήριξε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Ο Χρήστος Παππάς υποστηρίζει, επίσης, ότι μεταβλήθηκε σε κακούργημα η αρχικά χαρακτηρισμένη ως πλημμέλημα πράξη της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της δεύτερης κράτησής του. Υποστηρίζει δε ότι τα επίμαχα αντικείμενα είναι δύο βυζαντινά βιβλία.

Οι υπόδικοι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος έλαβαν χθες προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Οι δύο βουλευτές κλήθηκαν ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, προκειμένου να απολογηθούν για τη συμπληρωματική κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος τους και αφορά την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Στον Μίχο έχει απαγγελθεί επιπλέον και κατηγορία που αφορά την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

NO COMMENTS

Leave a Reply