Επιστράτευση εργαζομένων ΔΕΗ από την ελληνική κυβέρνηση

Επιστράτευση εργαζομένων ΔΕΗ από την ελληνική κυβέρνηση

DEI

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, καθώς παρά το γεγονός ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη και σε κάποια σκέλη καταχρηστική από το Πρωτοδικείο, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε παύση των κινητοποιήσεων.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη δήλωσε για την απόφαση της κυβέρνησης:
«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.
Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.
Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης θερμικής ισχύος, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου.

Επιπλέον, η ΔΕΗ ΑΕ ζήτησε την κατανόηση και την υποστήριξη των πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται και δήλωσε ότι θα καταβληθούν οι μέγιστες προσπάθειες για να λυθεί η απεργία και να διασφαλιστεί και πάλι η εξυπηρέτηση τους.

NO COMMENTS

Leave a Reply