Άκυρα τα γυρίσματα του Game of Thrones στην Ικαρία λόγω… γραφειοκρατίας!

Άκυρα τα γυρίσματα του Game of Thrones στην Ικαρία λόγω… γραφειοκρατίας!

game of thrones

Η ομορφιά των ελληνικών τοπίων είναι αδιαμφισβήτητη και έχει προσεγγίσει εκτός από τουρίστες και πολλές κινηματογραφικές παραγωγές.

Ωστόσο τα γυρίσματα πολλών ταινιών με θέμα την Ελλάδα ή την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία πραγματοποιούνται τελικά σε άλλα μεσογειακά  τοπία λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Το Game of Thrones, μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία της ανθρωπότητας, έστρεψε το βλέμμα του στην Ελλάδα εν όψει των γυρισμάτων για τον πολυαναμενόμενο 5ο  κύκλο. Οι παραγωγοί της σειράς ξεκίνησαν την αναζήτηση  του καταλληλότερου τοπίου που θα αναπαραστήσει το βασίλειο του Ντορν. Ένα από τα τοπία που επισκέφτηκαν ήταν και η Ικαρία, η οποία μάγεψε τους υπευθύνους του Game of Thrones.

Αρχικά το ελληνικό νησί φάνταζε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για μέρος των γυρισμάτων ωστόσο κάτι τέτοιο ναυάγησε. Ο λόγος; Η ελληνική γραφειοκρατία. Οι υπεύθυνοι της σειράς μπορεί να ενθουσιάστηκαν από τα τοπία απογοητεύτηκαν όμως από την γραφειοκρατία και έτσι πήραν τα… σπαθιά τους και έφυγαν.

Η τελική επιλογή τω παραγωγών είναι η Ισπανία και συγκεκριμένα το Αλκαζάρ της Σεβίλλης. Το μεσαιωνικό φρούριο που βρίσκεται εκεί χρονολογείται περίπου στο 1.300 και ταιριάζει απόλυτα με τους Υδάτινους Κήπους του Σάνσπηαρ στο Ντορν. Εκεί κατοικεί ο μεγαλύτερος αδερφός του Όμπεριν Μαρτέλ, πρίγκιπας Ντόραν, που λόγω μίας σοβαρής ρευματοειδούς αρθρίτιδας δεν εγκαταλείπει ποτέ τους Υδάτινους Κήπους.

Το Αλκαζάρ θα χρησιμοποιηθεί για όλα τα γυρίσματα στην περιοχή του Σάνσπηαρ. Ωστόσο δεν είναι ακόμα σίγουρο αν τελικά θα χρησιμοποιηθούν σαν ψηφιακό ντεκόρ απλά φωτογραφίες από το ελληνικό νησί, όπως είχε γίνει στον πρώτο κύκλο με τα Μετέωρα, για ένα ακόμα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

NO COMMENTS

Leave a Reply