Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές σε 10 περιοχές

Ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές σε 10 περιοχές

καταστήματα

Το Υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία τα εμπορικά καταστήματα ανεξαρτήτου μεγέθους και νομικής μορφής σε δέκα περιοχές τις Ελλάδας θα παραμένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου. Οι περιοχές αυτές είναι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Αρμόδιος φορέας για την παρακολούθηση της εφαρμογής του μέτρου ορίστηκε η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Κ. Μίχαλος.Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη αντίθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στην περαιτέρω απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, οδήγησε τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη να υποβάλει την παραίτησή του από την Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. και όλα τα άλλα όργανα του κόμματος στα οποία συμμετείχε.

Ο εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης κάλεσε τον Υπουργό να μην προχωρήσει στην απόφαση αυτή, την οποία χαρακτήρισε αυθαίρετη δηλώνοντας «Η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι απολύτως αυθαίρετη, αντίκειται στο νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας»

Το πιλοτικό μέτρο θα έχει άμεση εφαρμογή και η αποτελεσματικότητά του αναμένεται να επανεξεταστεί την άνοιξη του 2015, χωρίς να αποκλείονται τα σενάρια απελευθέρωσης του ωραρίου σε ολόκληρη την χώρα.

NO COMMENTS

Leave a Reply