Ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών η Καλαμάτα

Ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών η Καλαμάτα

καλαμάτα

Η Πελοπόννησος και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας φαίνεται πως θα είναι πρωταγωνιστές της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2014. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σημαντική είναι η αύξηση των προγραμματισμένων θέσεων από το εξωτερικό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η οποία οφείλεται κυρίως νέες πτήσεις της Flyniki- Austrian Airlines από τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς και στις νέες πτήσεις γραμμής της Aegean Airlines από το Ντίσελντορφ και το Μόναχο της Γερμανίας. Επιπλέον, η έναρξη των τακτικών πτήσεων εξωτερικού για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, η επιβατική κίνηση στο το αεροδρόμιο «Bασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας σημείωσε αύξηση 58% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013, κατατάσσοντας την Καλαμάτα σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους ξένους τουρίστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τον κρατικό αερολιμένα της Καλαμάτας, το πρώτο εξάμηνο του έτους προσγειώθηκαν συνολικά 30.171 τουρίστες.

Στο σύνολο τους οι ξένοι τουρίστες που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας έφτασαν τους 30.171. Από αυτούς οι περισσότεροι (9.167) είναι Άγγλοι, ενώ δεύτεροι έρχονται οι Γερμανοί.

NO COMMENTS

Leave a Reply