Δύο νοσοκομειακά κτίρια στην Θεσσαλονίκη γίνονται «πράσινα»

Δύο νοσοκομειακά κτίρια στην Θεσσαλονίκη γίνονται «πράσινα»

νοσοκομεία

Δύο από τα παλαιότερα κτιριακά συγκροτήματα νοσοκομειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης πρόκειται να γίνουν «πράσινα», αυτά του Ενοποιημένου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγ. Δημήτριος- Γ. Γεννηματάς».

Το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης του συγκροτήματος Ενοποιημένου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγ. Δημήτριος- Γ. Γεννηματάς» συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Παύλο Παπαδόπουλο και τον αναπληρωτή διοικητή, Παντελή Τσακίρη.

Στα σχέδια που συζητήθηκαν, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Παπαδόπουλος, περιλαμβάνονται έργα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων (θερμομόνωση μέσω αλλαγής κουφωμάτων, ενεργοβόρων μονάδων κ.λπ.), όσο και ενεργειακής διαχείρισης και παραγωγής.Τον Σεπτέπμβριο αναμένεται να συζητηθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου η προετοιμασία λεπτομερούς φακέλου προτάσεων, όσον αφορά τις ανάγκες αναβάθμισης των νοσοκομειακών συγκροτημάτων.

Η επίσκεψη του κ. Σιμόπουλου στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς δράσεων που υλοποιεί η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στις νοσοκομειακές μονάδες, με στόχο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του γ.γ., την ένταξη ώριμων μελετητικά έργων του νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος- Γ. Γεννηματάς», στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα της εταιρείας.

NO COMMENTS

Leave a Reply