Χωρίς εκδηλώσεις η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος φέτος

Χωρίς εκδηλώσεις η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος φέτος

πανσέληνος

Η φετινή Αυγουστιάτικη πανσέληνος θα στερηθεί κατά πάσα πιθανότητα την αίγλη των προηγούμενων χρόνων, καθώς οι φύλακες δεν δέχονται να εργαστούν για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται χάριν της ημέρας κάθε χρόνο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Μουσείων, οι υπάλληλοι αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκτός του ωραρίου τους. «Το θέμα της αποζημίωσης μας δεν έχει βρει λύση. Η αδυναμία της Πολιτείας να βρει λύση, έχει σαν αποτέλεσμα και το Κράτος να χάνει έσοδα και οι εργαζόμενοι να μην αποζημιώνονται για την εργασία τους».

Από το 2010 οι υπάλληλοι παρείχαν εθελοντικά την εργασία τους στους επισκέπτες κατά τη συγκεκριμένη βραδιά, με την υπόσχεση εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού, ότι θα έλυνε το θέμα της αμοιβής τους. Παρόλα αυτά, τέσσερα χρόνια αργότερα εξακολουθούν να εργάζονται αμισθί σε εκατοντάδες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν η απόφαση της ΠΕΥΦΜ που τονίζει ότι η απόφαση του Κ.Α.Σ. για τις εκδηλώσεις της Πανσελήνου, είναι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των αρχαιοφυλάκων.

NO COMMENTS

Leave a Reply