Το χρονικό της ληστείας στο Δίστομο

Το χρονικό της ληστείας στο Δίστομο

distomo

Ταινία θυμίζει το χρονικό της ληστείας, που έγινε στις 13:55 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν μεταμφιεσμένοι κακοποιοί λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και διέφυγαν με ταχύπλοο παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία!

Οι δράστες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν τρεις βαριά οπλισμένοι με αυτόματο ο ένας και πιστόλια οι άλλοι δυο αλλά πιθανότατα διέθεταν και τέταρτο συνεργό, περίμεναν πέντε λεπτά, ώσπου να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που λειτουργούσε με χρονοκαθυστέρηση. Άρπαξαν από μέσα γύρω στα 300.000 ευρώ, αλλά πιστεύοντας ότι είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, έφυγαν βιαστικά, παίρνοντας μαζί τους τον υπάλληλο της τράπεζας.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής και κατευθύνθηκαν προς την παραλία της Αγίας Σωτήρας Βοιωτίας, όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους με φουσκωτό.

Προκειμένου να  εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο μαύρο τζιπ μάρκας Toyota Rav4, που επέβαιναν μέχρι στιγμής και μαζί με τον υπάλληλο, διέφυγαν μέσω θαλάσσης.

Το σκάφος της διαφυγής βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα, επίσης καμένο, στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου, ενώ στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε και ο όμηρος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στις αρχές.

Ο τύπος του οχήματος παραπέμπει στον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που προτιμά τέτοιου είδους τζιπ για τις ληστείες που διαπράττει! Με αφορμή το γεγονός ότι οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι δεδομένη την πεποίθηση των αστυνομικών για τις σχέσεις του «Φαντομά» με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενημερώνεται διαρκώς η Αντιτρομοκρατική για την εξέλιξη των ερευνών, η οποία συμμετέχει πλέον στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το modus operandi των δραστών θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας της λεγόμενης ομάδας Μαζιώτη με το Βασίλη Παλαιοκώστα.

NO COMMENTS

Leave a Reply