Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών

cyprus

Ο Αντώνης Αντωνίου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Στην ενέργεια αυτή προέβη ο κ. Αντωνίου μετά τη συζήτηση από το Υπουργικό Συμβούλιο έκθεσης επί καταγγελιών εναντίον του ίδιου για χρέωση στον λογαριασμό της εταιρείας αγορών κρασιών και εξόδων του προσωπικού του αυτοκινήτου, καθώς και για παράβαση των κανονισμών ανάθεσης εργασιών της εταιρείας.

Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών που διενήργησε την έρευνα, δεν διαπίστωσε δόλο εκ μέρους του κ. Αντωνίου, αλλά στο θέμα της ανάθεσης εργασιών προέκυψε ότι λόγω παρερμηνείας των προνοιών των κανονισμών δεν ακολουθήθηκαν απόλυτα κάποιες προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Αντωνίου, την οποία είχε υποβάλει λίγη ώρα πριν από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τόνισε, ακόμα, ότι στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Τετάρτη, θα διορισθεί νέος πρόεδρος της εταιρείας.

Η παραίτηση του κ. Αντωνίου έρχεται εν μέσω των διεργασιών που άρχισαν χθες για πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών σε ενδιαφερόμενη αεροπορική εταιρεία ή άλλον οργανισμό, από τους 21 που εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον.

NO COMMENTS

Leave a Reply