Πάνω από 500 μετανάστες στο ανατολικό Αιγαίο μέσα σε δύο μέρες

Πάνω από 500 μετανάστες στο ανατολικό Αιγαίο μέσα σε δύο μέρες

metanastes

Το τελευταίο 48ωρο το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την περισυλλογή μεταναστών σε διάφορες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Λιμενικού, το κύμα της λαθρομετανάστευσης από τα μικρασιατικά παράλια θα εντείνεται, καθώς τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση σε Γάζα, Ιράκ, Συρία και Λιβύη.

Δουλέμποροι έναντι αδρότατης αμοιβής, στιβάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα, προκειμένου να τους περάσουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή.

Τουλάχιστον 553 παράτυποι μετανάστες περισυλλέχθηκαν μόνο το τελευταίο 48ωρο από διάφορες περιοχές στα θαλάσσια ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, ενώ συνελήφθησαν 6 διακινητές, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Συγκεκριμένα 114 παράτυποι μετανάστες διεσώθησαν στην Αγ. Ελένη Χίου, ενώ συνελήφθη και ένας διακινητής. Εβδομήντα δύο συνελήφθησαν στο Φαρμακονήσι, 62 στη Ρόδο και ένας διακινητής, 41 στο Καρλόβασι Σάμου.

27 στην περιοχή Άγκιστρος Σαμοθράκης, 5 στην Κω στις περιοχές Αμμόγλωσα και Ψαλίδι, 104 στη Σύμη και 4 διακινητές, 69 στον Αγ. Ευστράτιο και 59 στη Μυτιλήνη, στις περιοχές Μανταμάδος, Τσόνια, Ασπροπόταμος και Μυστεγνά.

Τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, συνάντησε πρόσφατα η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Λάουρα Τόμσον, με σκοπό να διευθετηθεί το θέμα των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφώνησε να ξεκινήσουν άμεσα τεχνικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, στη βάση των διεθνών προτύπων σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ενημερωτικών δράσεων από τον Οργανισμό, προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές, όπου παρατηρείται εντονότερο το φαινόμενο των μεταναστευτικών πιέσεων.

NO COMMENTS

Leave a Reply