Μειωμένες τιμές εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες

Μειωμένες τιμές εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες

tickets

Μειώσεις στο ενιαίο εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών, τις μηνιαίες κάρτες και ειδικές προβλέψεις για ομάδες πληθυσμού, όπως συνταξιούχοι και φοιτητές προβλέπει η νέα τιμολογιακή πολιτική για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η οποία τέθηκε σήμερα σε ισχύ.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας εκτιμά ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς οι επιβιβάσεις σε όλα τα μέσα θα είναι αυξημένες κατά περίπου πενήντα εκατομμύρια αλλάζοντας την εικόνα των τελευταίων ετών.

Από την 1η Σεπτεμβρίου το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες θα κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ και θα έχει διάρκεια ισχύος στα 70 λεπτά. Όσον αφορά στο μειωμένο εισιτήριο, η τιμή του θα διαμορφωθεί από τα 0,70 ευρώ, στα 0,60.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών για όλα τα μέσα, καθώς από 45 ευρώ (μειωμένη 23 ευρώ), πλέον θα κοστίζει 30 ευρώ (μειωμένη 15 ευρώ).

Επιπλέον, η ετήσια κάρτα απεριόριστων διαδρομών για όλα τα μέσα, θα κοστίζει 320 ευρώ, από 450, ενώ θα διατίθεται και με μειωμένη τιμή 160 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας Αεροδρομίου, που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 140 ευρώ (μειωμένη 70 ευρώ), σε 45 ευρώ (μειωμένη 23 ευρώ).

Η τιμή της ετήσιας κάρτας Αεροδρομίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό, από 1000 ευρώ σε 450 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα διατίθεται και με μειωμένη τιμή 225 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.

Ακόμη, καθιερώνεται εισιτήριο πέντε ημερών αξίας 10 ευρώ, τρίμηνη Κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 85 ευρώ (43 ευρώ μειωμένη), τρίμηνη Κάρτα Αεροδρομίου αξίας 130 ευρώ (μειωμένη 65 ευρώ), εξάμηνη Κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 165 ευρώ (83 ευρώ, μειωμένη), εξάμηνη Κάρτα Αεροδρομίου αξίας 230 ευρώ (115 ευρώ, μειωμένη), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το Μετρό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Από την άλλη, καταργούνται το εισιτήριο μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ), το εβδομαδιαίο εισιτήριο αξίας 14 ευρώ, η Μηνιαία Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αξίας 20 ευρώ (μειωμένη 10 ευρώ), η Ετήσια Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, και τραμ, αξίας 200 ευρώ.

NO COMMENTS

Leave a Reply