Δήλωση Αντώνη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια

papoulias_samaras

Μία σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων θα πραγματοποιηθούν με τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, λίγες μόνο ώρες μετά από τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ Παπούλιας ζήτησε από τον πρωθυπουργό την «ελάχιστη κατανόηση» μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, με αίτημα που επίσης εξέφρασε νωρίτερα στον κ Τσίπρα.

“Η κατάσταση απαιτεί μια ελάχιστη κατανόηση”, ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε ο Πρόεδρος στον κ Σαμαράς, καθώς έμπαινε στο γραφείο του.

Ο κ Σαμαράς εμφανίστηκε θετικός σε μια τέτοια προοπτική, απαντώντας ότι συμφωνεί απολύτως , ενώ πρόσθεσε ότι “Ήρθα να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και της διεθνούς κατάστασης, σχετικά με τη πορεία των διαπραγματεύσεων και το ταξίδι μου στην Κύπρο και η Αίγυπτο”.

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, μετά από την έξοδο από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ Σαμαράς επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα προέβει σε πρόωρες εκλογές, καθώς αυτό είναι κάτι που οι Έλληνες δεν επιθυμούν, και επιπροσθέτως επηρεάζει αρνητικά τις αγορές.

“Δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι βουλευτές στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο. θα εκλέξουν με υπευθυνότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουμε καλύψει πολύ έδαφος για να διαλύσουμε ότι επιτύχαμε μέχρι σήμερα”, τόνισε ο Πρωθυπουργός .

NO COMMENTS

Leave a Reply