Υποβρύχιος γάμος στην Κρήτη

Υποβρύχιος γάμος στην Κρήτη

gamos_Crete

Τα τελευταία χρόνια, το νησί της Κρήτης έχει γίνει ένας πολύ δημοφιλής προορισμός γάμου, προσελκύοντας ζευγάρια από όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα, ένα ζευγάρι πραγματοποίησε μια παραδοσιακή τελετή στην Κρήτη με παραδοσιακή μουσική και παραδοσιακο γεύμα με ρύζι το γνωστό (γαμοπίλαφο) που χρησιμοποιείται ευρέως για γαμήλιες δεξιώσεις.

Υπήρχαν, ωστόσο δύο εντυπωσιακά γεγονότα που έκανε αυτόν τονο γάμος μια μοναδική εμπειρία.
Ο γαμπρός, από τη Νότια Αφρική και η νύφη, από την Ουγγαρία, αποφάσισαν να ανταλλάξουν όρκους αγάπης υποβρυχίως.

Το ζευγάρι που γνωρίστηκε , ενώ έκαναν καταδύσεις, επέλεξε να ανταλλάξει όρκους αγάπης φορώντας στολές κατάδυσης.
Η τελετή έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Καλυψώ, στη Κρήτη.

Η Κρήτη υπήρξε πάντα ένας αγαπημένος προορισμός, όχι μόνο για γάμους, αλλά και για διακοπές απο ανθρώπους από όλο τον κόσμο που τρέφουν μια βαθειά αγάπη για το νησί.

Από την τροποποίηση των νόμων που επιτρέπουν στους αλλοδαπούς να αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα υπάρχει μια σταθερή εισροή αλλοδαπων ανά το κόσμο.

Στη Κρήτη ειδικότερα, πολλοί έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι.
Για μερικούς είναι ένας τόπος εργασίας , για άλλους πάλι μία χαλαρή απόδραση.
Κάποιοι έχουν αγοράσει σπίτι για διακοπές στο νησί, και επιθυμούν να παραταθεί η διαμονή τους.

Οι Βρετανοί αποτελούν την πλειονότητα στην Κρήτη, αλλά υπάρχει ποικιλία και άλλων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται Γερμανοί Γάλλοι, Ολλανδοί , Σουηδοί, Φινλανδοί, Ιταλοί, Αμερικάνοι και Αυστραλοί.
Πολλοί Κινέζοι επίσης έχουν δημοσιεύσει σε πρωτοσέλιδο αφιέρωμα την επιθυμία τους για τη τέλεση των γάμων τους στην Κρήτη ανήκοντας σε μια ομάδα, γνωστή ως “Ροζέ γάμους”.

Τον Απρίλιο του 2014, δεκαέξι Κινέζοι, ζευγάρια από τη Σαγκάη παντρεύτηκαν στο φρούριο του Κουλέ , ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία της πόλης των Χανίων, που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας με θέα τον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη.

Την περασμένη άνοιξη, η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη χαιρέτισε το γεγονός, και άλλα 16 ζευγάρια απο τη Κίνα επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό πλοίο “Έλυρος”, με προορισμό τα Χανιά για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των “Ροζέ Γάμων¨, ‘οπως το αποκαλούν

Οι πρώτοι καταγεγραμμένοι ομαδικοί γάμοι πραγματοποιήθηκαν το 2006 στο χωριό της Οίας, στη Σαντορίνη.

NO COMMENTS

Leave a Reply