Συνάντηση Τρόικας – ελληνικής κυβέρνησης στο Παρίσι

Συνάντηση Τρόικας – ελληνικής κυβέρνησης στο Παρίσι

troika_ParisΣε ουδέτερο έδαφος και συγκεκριμένα στο Παρίσι θα προσπαθήσουν για μία ακόμα φορά να ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας με την τρόικα ο Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, όπως και πριν δυόμισι μήνες.
Το ραντεβού έκλεισε αργά χθες το βράδυ, στην επικοινωνία που είχαν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με τους δανειστές και διήρκεσε δυόμιση ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση στο Παρίσι θα διαρκέσει πιθανότατα δύο ημέρες, την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη. Στις συναντήσεις από ελληνικής πλευράς θα παρίσταται επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών και εκτελών χρέη προέδρου του ΣΟΕ κύριος Αναστάσιος Αναστασάτος. Από ΠΑΣΟΚ στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα στο Παρίσι θα συμμετέχουν ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου).

Στόχος της συνάντησης είναι να υπάρξει προσέγγιση και απευθείας διαπραγμάτευση πρόσωπο με πρόσωπο με τους δανειστές πριν την αργία της εορτής των ευχαριστιών κατά την οποία θα είναι κλειστό το ΔΝΤ, αλλά και πριν το κρίσιμο euro Working group της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, το οποίο θεωρείται και από τα πιο δύσκολα που θα έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα από την αρχή του μνημονίου.
Τη συνάντηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αλλά και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.
(Πηγή: protothema)

NO COMMENTS

Leave a Reply