Ρωσικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ρωσικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ekthesi-thess-12

Στις 8 Μαΐου εγκανιάζεται το ρωσικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, την οργάνωση του οποίου έχει αναλάβει η εφημερίδα «Ροσσίσκαγια Γκαζέτα» με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν στη διοργάνωση περίπου 30 χώρες και περισσότεροι από 400 Έλληνες επαγγελματίες του βιβλίου, την επισκέπτονται περισσότερα από 65.000 άτομα ετησίως και πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις με την παρουσία σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ακαδημαϊκών, διανοουμένων, ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών.

Για πρώτη φορά η Ρωσία εκπροσωπείται σε μία από τις μεγαλύτερες λογοτεχνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, που παραδοσιακά προσελκύει εκδότες από όλο τον κόσμο, όπου έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να μιλήσουν για τα σχέδιά τους και τις απαιτήσεις του ελληνικού αναγνωστικού κοινού.

Στο ρωσικό περίπτερο θα διατίθενται πολύχρωμα εικονογραφημένα βιβλία για τη Ρωσία, ειδικά φυλλάδια για τη ρωσική λογοτεχνία στην ελληνική γλώσσα, αναμνηστικά και άλλα υλικά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα διεξαχθεί παιχνίδι γνώσεων γύρω από τα έργα της κλασικής και σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, και οι νικητές του θα βραβευτούν με αναμνηστικά και βιβλία.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν στο ρωσικό περίπτερο τη ζωντανή μετάδοση στίς 9 Μαΐου την Παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, να πάρουν την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, αλλά και να δουν το υλικό πολυμέσων που βασίζεται στις παλιές πολεμικές ταινίες.

Στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 60 εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους και περιλαμβάνουν: παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, εικαστικά, μουσικά δρώμενα κ.ά.

Η ΔΕΒΘ προσκαλεί νέους και παλαιότερους αναγνώστες, εκδότες και συγγραφείς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της δημιουργικής οικονομίας και όλους όσοι επιθυμούν να εξερευνήσουν τις αναγνωστικές τους προοπτικές τους σε μια 4ήμερη γιορτή του Βιβλίου, των Τεχνών και του Πολιτισμού.

Με κεντρικούς άξονες τον διάλογο, τη συν-δημιουργία, τη διάδραση και την ανάπτυξη μιας δυναμικής κοινότητας γύρω από το βιβλίο, που θα μεταγγίσει το όραμα για πολιτιστική ανάταση στη χώρα μας, η ΔΕΒΘ μας καλεί όλους να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε.

NO COMMENTS

Leave a Reply