Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο Brussels Group

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο Brussels Group

newego_LARGE_t_1101_54477891_type12713

Με αμείωτη ένταση, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group, με τα μηνύματα για επικείμενη ενδιάμεση συμφωνία, να αυξάνονται.

Στις Βρυξέλλες η Ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τουλάχιστον 25 άτομα, ανταλλάσσει συνεχώς στοιχεία και προτάσεις με τους τεχνοκράτες των θεσμών, προκειμένου να βρεθεί λύση στα περισσότερα ζητήματα “αγκάθια”.

Πληροφορίες ήθελαν την Ελληνική πλευρά να ετοιμάζει αίτημα, για έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα, κάτι που ωστόσο φαίνεται ως ένα απομακρυσμένο ενδεχόμενο, καθώς ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκινά περιοδεία στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με θέμα και την Ελλάδα.

Ο ίδιος πάντως, χθες για πρώτη φορά, μίλησε για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι, οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί, αλλά πρόσθεσε ότι, είναι ακόμη “πολύ νωρίς”, να μιλήσουμε για “σημείο καμπής”, που θα αλλάξει το κλίμα.

“Εργάζονται σκληρά αυτή τη στιγμή, και αυτό ακριβώς είναι που έχουμε κερδίσει”, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και Πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, για την πορεία των διαβουλεύσεων.

NO COMMENTS

Leave a Reply