Γ. Σακελλαρίδης: Προς συμφωνία για ζητήματα που υπάρχει κοινό έδαφος

Γ. Σακελλαρίδης: Προς συμφωνία για ζητήματα που υπάρχει κοινό έδαφος

Sakelaridis

Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί επαναφοράς της 5ης αξιολόγησης, λέγοντας ότι, κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως, “θα ξανατεθούν από την αρχή, όλα όσα δεν κατάφερε να περάσει η προηγούμενη Κυβέρνηση”.

“Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί από τη μία να ξεχάσει τη λαϊκή εντολή, και από την άλλη να εφαρμόσει το πολιτικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά, το οποίο, ούτε ο ίδιος δεν υλοποίησε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε, πως ζητήματα για τα οποία υπάρχει διαφωνία, θα παραπεμφθούν, “σε ένα κύκλο συζητήσεων”, και πως στη φάση αυτή θα υπάρξει συμφωνία, “πάνω στα ζητήματα που υπάρχει κοινό έδαφος”.

“Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία, η οποία θα καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος από τα επίδικα ζητήματα, που είναι υπό διαπραγμάτευση”, πρόσθεσε, ενώ εκτίμησε ότι, “μπορεί μέχρι το τέλος του Μάη, ενδεχομένως και μέσα στον Ιούνιο να φτάσουμε, και μια συνολικότερη συμφωνία”.

Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι, υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση, λέγοντας πως η Κυβέρνηση, δεν το βάζει κάτω από το χαλάκι.

Ανέφερε ακόμη ότι, η Κυβέρνηση αναμένει πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, θα σημάνει και χαλάρωση της πολιτικής, η οποία ακολουθείται σχετικά με τη χρηματοδότηση.

“Είναι πολύ σημαντικό, να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας άμεσα”, σημείωσε.

“Σκοπός είναι, να καταβάλουμε όλες τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις στην ώρα τους, ώστε να είμαστε συνεπείς. Όμως εδώ υπάρχει και το ζήτημα της ευθύνης, της απένατι πλευράς”, συνέχισε.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply