Καμμένος: Συνεργασία με τη Ρωσία στο ζήτημα της τρομοκρατίας

Καμμένος: Συνεργασία με τη Ρωσία στο ζήτημα της τρομοκρατίας

19498-kame

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο 3ο συνέδριο EXPOSEC DEFENCE WORLD που διοργανώνει το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο, τόνισε τη βούληση για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Επαναλαμβάνοντας την ελληνική θέση ότι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στην περιοχή δεν μπορούμε να μην συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία και να την αποκλείουμε λόγω των κυρώσεων.

Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των συγχρόνων απειλών πρέπει να είναι συλλογικές, χωρίς αποκλεισμούς και, σε κάθε περίπτωση, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, αναφέρθηκε ο κ. Καμμένος.

Στις επιπρόσθετες προκλήσεις ασφαλείας, ο Π. Καμμένος συμπεριέλαβε την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα, αφού έκανε λόγο για αδυναμία του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ στη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου κάλεσε:

Το ΝΑΤΟ να αναδιατάξει την πολιτική του στη νότια Πτέρυγά του – εκεί που οι κίνδυνοι είναι συγκεκριμένοι και «να μην δείχνουμε εμμονές σε υπερβολικούς και διογκωμένους κινδύνους του βορείου τομέα» και

Την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει μεγάλη σημασία στα θέματα άσφαλείας και κατά τις διαδικασίες ένταξης σε αυτήν, χωρών της νοτίας Ευρώπης, που, ήδη , βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και στο εσωτερικό τους ελλοχεύουν αιτίες και κίνδυνοι αποσταθεροποίησης.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να διαθέσει εγκαταστάσεις και δυνάμεις προς διευκόλυνση των συμμαχικών δυνάμεων στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Επανέλαβε το σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζουν η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της ως προμαχώνες της Ευρώπης προς την περιοχή μας και αναφέρθηκε στη συνεργασία της χώρας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο στον αμυντικό τομέα και στον τομέα της ανταλλαγής πληφορορίων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Mε αφορμή δημοσιεύματα για θέματα των εξοπλισμών, ο υπουργός   τόνισε ότι ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε απειλούμαστε, επανέλαβε ότι όλες οι υποθέσεις που δεν είναι διαφανείς θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και θα πληρώσουν οι ένοχοι.

Τέλος εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας – κρατικής και ιδιωτικής – και, όπως είπε, σχετικές οδηγίες έχουν δοθεί στους ακολούθους ‘Αμυνας για να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος, αποκάλυψε ότι πρόσκληση του Τούρκου υπουργού Άμυνας να επισκεφθεί την Άγκυρα του μετέφερε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Όπως είπε και στον Τούρκο πρέσβη, δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα που εξελίσσεται επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού ή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Τουρκία, παράλληλα στο Αιγαίο να έχουμε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων. Δεν είναι δυνατόν να μιλούμε για συνεργασία και την ίδια ώρα να αυξάνουμε τις προκλήσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά.

NO COMMENTS

Leave a Reply