Στη Μόσχα η Κωνσταντοπούλου για την Ημέρα της Νίκης

Στη Μόσχα η Κωνσταντοπούλου για την Ημέρα της Νίκης

desktopclub.ru_holidays_9_may_4597_3000x1292

Ηγέτες από περίπου 30 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της Μόσχας για τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας στις 8 – 10 Μαΐου. Επιπλέον θα συμμετέχουν και επικεφαλής μιας σειράς διεθνών οργανισμών, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και η γενική διευθύντρια της UNESCO, ανέφερε ο βοηθός του ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στους εορτασμούς η πρόεδρος της Βουλής και μέλος της κυβέρνησης, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κ. Κωσταντοπούλου θα παραστεί στην στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ θα τη συνοδεύει κυβερνητικό στέλεχος που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η παρέλαση στη Μόσχα θα είναι μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, με συμμετοχή 15.000 ανδρών, διακοσίων πυροβόλων, εκτοξευτών πυραύλων και τεθωρακισμένων. Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται το καμάρι της ρωσικής τεχνολογίας, το τεθωρακισμένο «Αρμάτα», που θα κάνει ντεμπούτο στην παρέλαση, ενώ 140 μαχητικά θα σκίζουν τους ουρανούς της Μόσχας, πάνω από τους ηγέτες περίπου 30 χωρών.

Ενα από τα τεράστια πλεονεκτήματά του «Αρμάτα», είναι η προσαρμοστικότητά του στις συνθήκες μάχης, αφού εκτός των άλλων έχει την δυνατότητα να αλλάζει πολυβόλα χρησιμοποιώντας ακόμη και εκείνο των 30 χιλιοστών για ιπτάμενους στόχους. Παράλληλα φέρεται να έχει και ισχυρό σύστημα προστασίας από τα εχθρικά όπλα, ικανό να το θωρακίσει από επιθέσεις με αντιαρματικούς πυραύλους και ρουκέτες.

Οι εορτασμοί του «μεγάλου πατριωτικού πολέμου» στη Ρωσία διαρκούν όλη την ημέρα με συναυλίες, εκθέσεις, προβολές ταινιών και άλλες εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν το βράδυ με πυροτεχνήματα.

NO COMMENTS

Leave a Reply