Ρωσικό ενδιαφέρον για ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα

Ρωσικό ενδιαφέρον για ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα

kountoura26

Το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενδυνάμωση των Ελληνορωσικών σχέσεων και, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, μετέφερε ο επικεφαλής του Τομέα Υγείας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου της Μόσχας δρ. Oleg Rukodayny, κατά τη συνάντησή του με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά.

Η αποστολή επισκέπτεται την Ελλάδα για την διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας στον τομέα του ιατρικού τουρισμού μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας προβαίνοντας σε στοχευμένες επισκέψεις σε ιατρικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που δόμησαν το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας σε συνεργασία με την ELITOUR (Greek Medical Tourism Counsil).

Στην επίσημη υποδοχή που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ, ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας καλωσόρισε την ρωσική αποστολή, αναφέρθηκε στο έργο και τις δράσεις του Επιμελητηρίου και ευχήθηκε γόνιμες και  εποικοδομητικές επαφές.

Ο Πρόεδρος της ELITOUR και Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ Dr. Γεώργιος Σταματίου με την σειρά του καλωσορίζοντας  την ρωσική αποστολή έκανε λόγο για τον ρόλο της ELITOUR και τις δυνατότητες του Ομίλου ΙΑΣΩ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Κουντουρά παρουσίασε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που διανοίγονται για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, καθώς επίσης και το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού προσωπικού και τα εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης που διαθέτει η χώρα μας.

Επισήμανε επίσης την υφιστάμενη συνεργασία του υπουργείου με το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, καθώς και με επαγγελματίες του κλάδου και πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθούν άμεσα ομάδες εργασίας για την ανάπτυξη του θεματικού Τουρισμού Υγείας.

Η κ. Κουντουρά κάλεσε τη ρωσική πλευρά να προχωρήσει σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές, ενώ θα βοηθήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Τομέα Υγείας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου της Μόσχας, Δρ. Oleg Rukodayny, τόνισε ότι επιθυμία της ρωσικής πλευράς είναι να καταστεί η Ελλάδα τόπος όπου οι ρώσοι πολίτες θα απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού.

Ο κ. Rukodayny τόνισε, μεταξύ άλλων, πως στα βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ρωσική πλευρά συγκαταλέγεται η  αποστολή για θεραπεία και αποκατάσταση ασθενών από τη Ρωσία και τις χώρες ΚΑΚ στον τομέα της μυοσκελετικής, του καρδιαγγειακού  συστήματος και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Rukodayny επεσήμανε ότι οι τομείς υγείας των δύο χωρών έχουν πολλά κοινά σημεία και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα βρεθεί η φόρμουλα εκείνη που θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να αναπτύξουν έντονη συνεργασία και στον τομέα του ιατρικού τουρισμού.

Η δυνατότητα δημιουργίας ενός Ελληνορωσικού Κέντρου Αποκατάστασης στην Ελλάδα για ασθενείς από τη Ρωσία θα αποτελέσει καίριο επίσης θέμα των συζητήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν στον Υπουργό Υγείαςκ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά και στα ειδικευμένα ιατρικά κέντρατ ης Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπογράφηκαν δύο Μνημόνια Συνεργασίας, ένα μεταξύ των Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας / Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ένα μεταξύ της Ένωσης Παραγωγών Ιατρικών Προϊόντων και Υπηρεσιών της Ρωσίας με το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Τέλος, ο κ. Oleg  Rukodayny, ευχαρίστησε το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την διοργάνωση της επίσκεψης και παρουσίασε τα μέλη της αποστολής.

NO COMMENTS

Leave a Reply