Στη Ρωσία τον Ιούνιο ο Τσίπρας

Στη Ρωσία τον Ιούνιο ο Τσίπρας

333

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην παρέστη στις λαμπρές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί εκ νέου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν .

Εφόσον, λοιπόν, πάνε καλά τα πράγματα, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει να συμμετάσχει στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, από τις 18-20 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρακολούθησε τη μεγάλη εορταστική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία μαζί με πολυάριθμους ηγέτες ξένων χωρών.

«Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται εδώ στις 18-20 Ιουνίου», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο ρωσικό πρακτορείο.

Όπως αναφέρει το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ήταν ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος που προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Κρεμλίνο τον περασμένο μήνα.

Μάλιστα, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να είναι ένας από τους τιμώμενους πολιτικούς ηγέτες του Φόρουμ, που διοργανώνεται ετησίως υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρόεδρου Πούτιν, με τον οποίο θα συναντηθεί εκ νέου κατ’ ιδίαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες είχαν προ ημερών τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία επικεντρώθηκαν σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας.

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για συμμετοχή – με εταιρεία του Δημοσίου – στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος, εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.

NO COMMENTS

Leave a Reply