Γιούνκερ: “Οχι στο Grexit – Θα κάνω το παν για την επανεκκίνηση...

Γιούνκερ: “Οχι στο Grexit – Θα κάνω το παν για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων”

newego_LARGE_t_1101_54527148_type13031

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζάν Κλόντ Γιούνκερ τόνισε ότι, “πρέπει να ξαναγυρίσουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Ελληνικό Ζήτημα”, ενώ κατέστησε σαφές ότι,  ο ίδιος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης και επίτευξης συμφωνίας. Παράλληλα εξέφρασε τη θέληση του να προσκαλέσει σήμερα το απόγευμα τον Αλέξη Τσίπρα,  για να συζητήσει μαζί του.

“Το μικρό μας “εγώ” και το μεγάλο δικό μου “εγώ” είπε, “θα πρέπει να το βάλουμε σε δεύτερη μοίρα σήμερα και να ασχοληθούμε με το θέμα της Ελληνικής Κρίσης.
Όπως και πριν, θεωρώ και θα συνεχίσω να το θεωρώ μέχρι τέλους, ότι το αίτημά μου και η βούλησή μου είναι να αποφευχθεί ένα Grexit, να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Είμαι κατά ενός Grexit”,  τόνισε ο Πρόεδρος Γιούνκερ, και πρόσθεσε :

“Υπάρχουν κάποιοι στην ΕΕ που ανοιχτά ή κεκαλυμμένα είναι υπέρ μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Έχω εμπειρίες από τη ζωή μου. Η εμπειρία είναι ότι, οι απλές απαντήσεις είναι συνήθως λανθασμένες απαντήσεις. Είμαι κατά των απλών απαντήσεων.

Για το θέμα της Ευρώπης, δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις. Η Ευρώπη είναι η συνεχής προσπάθεια για συμβιβασμούς,  και αυτό είναι το καθήκον που έχει θέσει για τον εαυτόν της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό που θα ήθελα είναι:

Η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος- μικρό κράτος, να μην έχει την εντύπωση ότι,  θέλουμε να βγει από την Ε.Ενωση ή την Ευρωζώνη. Κάνεις δεν μπορεί να θέλει να πετάξουμε την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη. Και επειδή έτσι είναι τα πράγματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει το παν για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων”, υπογράμμισε.

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε μεταξύ άλλων ότι,  συνεχίζει να μην καταλαβαίνει το ερώτημα που ετέθηκε στους Έλληνες για το δημοψήφισμα, και δήλωσε ότι,  θα προσπαθήσει να το διευκρινίσει σε συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

“Σήμερα το απόγευμα θα καλέσω τον Έλληνα Πρωθυπουργό για να τον ρωτήσω, τι σημαίνει αυτή η ψήφος των Ελλήνων, διότι το ερώτημα επί του οποίου εκλήθηκαν να απαντήσουν είχε ξεπεραστεί κατά πολύ και αυτό το ξέρουν όλοι” , δήλωσε ο Σ.Κ. Γιούνκερ.

“Η Κομισιόν θα κάνει κάθε προσπάθεια,  ώστε οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να επανεκκινήσουν. Τι ΕΕ θα ήμασταν, αν σταματήσουμε να συζητάμε.

Αλλά, είναι “απαράδεκτο η Ελληνική Κυβέρνηση να χαρακτηρίζει την Κομισιόν “τρομοκράτες”, πρόσθεσε.

NO COMMENTS

Leave a Reply