Αγώνας δρόμου για μετεγκατάσταση των προσφύγων

Αγώνας δρόμου για μετεγκατάσταση των προσφύγων

image.ashx

Την Κυριακή αναμένεται να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των πρώτων προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως στον Ελαιώνα, και ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί έως την Τρίτη.

Στον χώρο, συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων, τοποθετούνται κοντέινερ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί το 1999 για τις ανάγκες στέγασης των σεισμοπαθών της πρωτεύουσας.

Οι εργασίες, μάλιστα, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος.

Το κοντέινερ είναι επιφάνειας 30 τμ, διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο και κουζίνα, ενώ θα γίνει εγκατάσταση κλιματιστικών.

Στους χώρους αυτούς μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά, περί τους 400 πρόσφυγες.

Κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ εργάζονται ώστε να υπάρξει σύνδεση με νερό και ρεύμα, καθώς και να εξασφαλιστεί σύστημα αποχέτευσης.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από το σταθμό «Ελαιώνας» του μετρό, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ακριβώς δίπλα του βρίσκεται ο χώρος όπου φιλοξενείται κάθε Κυριακή το παζάρι των ρακοσυλλεκτών.

Υπενθυμίζεται ότι, το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που έγινε την Παρασκευή στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τον άμεσο επιχειρησιακό σχεδιασμό για το θέμα, ενώ κάλεσε την ΕΕ να αναλάβει την ευθύνη των συνόρων της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, η ενωμένη Ευρώπη δεν έχει άλλο νόημα, αν κάθε κράτος κοιτάει μόνο το δικό του συμφέρον.

NO COMMENTS

Leave a Reply