Οι μεταφορές χρημάτων προς την Ελλάδα τώρα σε 1.500 σημεία της Western...

Οι μεταφορές χρημάτων προς την Ελλάδα τώρα σε 1.500 σημεία της Western Union

newego_LARGE_t_1101_54544096_type12713

Η πληρωμή εμβασμάτων από το εσωτερικό και το εξωτερικό επεκτείνεται και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Η Western Union Company, ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων, ανακοίνωσε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συνεργάτες της εταιρείας στην Ελλάδα, έχουν ενεργοποιήσει ολόκληρο το δίκτυό τους – επεκτείνοντας τις πληρωμές τοις μετρητοίς για εμβάσματα στο εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό σε περισσότερα από 1.500* σημεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι συναλλαγές σε Ευρώ που πραγματοποιούνται με το σύστημα Western Union Money Transfer® μέσω του δικτύου καταστημάτων των ΕΛΤΑ δεν υπόκεινται στον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.

Τα 920 καταστήματα και σημεία εξυπηρέτησης που διαθέτουν τα ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα είναι σε θέση να πληρώσουν εγχώρια και διεθνή εμβάσματα Western Union®. Την ίδια στιγμή, ο έτερος συνεργάτης της εταιρείας στη χώρα, το Ίδρυμα Πληρωμών WorldBridge (Paylink®), που διαθέτει παρουσία σε κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων και λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, αύξησε τον αριθμό των σημείων πληρωμών του στα 650 από τα συνολικά 1.000, έπειτα από την ενεργοποίηση των καταστημάτων που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

«Με δεδομένες τις τρέχουσες συνθήκες, η μεταφορά χρημάτων από όλον τον κόσμο στην Ελλάδα και η διευκόλυνση των πληρωμών με μετρητά σε όλη τη χώρα συνιστά μεγάλο κέρδος τόσο για τους πελάτες όσο και για την ελληνική οικονομία συνολικά», ανέφερε ο Giovanni Angelini, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ευρώπης της Western Union.

«Ως επιχείρηση που επικεντρώνεται στις ανάγκες των πελατών της, προτεραιότητά μας είναι να αποκαταστήσουμε πλήρως τις υπηρεσίες μας στην Ελλάδα και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη του ευρύτερου στόχου μας να μεταφέρουμε χρήματα, συνδέοντας έτσι οικογένειες και κοινότητες και λειτουργώντας ως μοχλός για την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο», προσέθεσε.

Η ικανότητα της Western Union να κινείται με ταχύτητα σε συνεργασία με το δίκτυο συνεργατών της προκύπτει από τη μοναδική διασυνοριακή της πλατφόρμα, που διευκολύνει την εισροή στην Ελλάδα κεφαλαίων από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές, με πολλά διαφορετικά νομίσματα και μέσω πολλαπλών καναλιών. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σύνολο των εμπορικών της σημάτων της, η εταιρεία διαθέτει πάνω από 500.000 σημεία εξυπηρέτησης σε όλο τον κόσμο – από κορυφαία δίκτυα λιανικής έως τράπεζες, περισσότερα από 100.000 ΑΤΜ και μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών, πάνω από 90 τράπεζες που παρέχουν τη δυνατότητα για μεταφορές χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών, δυνατότητα εξόφλησης μέσω τραπέζης σε περισσότερες από 50 χώρες, καθώς και την ιστοσελίδα wu.com, που είναι προσβάσιμη από 29 χώρες.

Πρόσφατα, η Western Union ενεργοποίησε επίσης τα εισερχόμενα εμβάσματα απευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες από συγγενείς και φίλους σε 30 χώρες της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ανατολικής Ασίας, της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών και της περιοχής Ασίας/ Ειρηνικού.

Η ενεργοποίηση των εισερχόμενων από το εξωτερικό και των εγχώριων εμβασμάτων Western Union έρχεται σε συνέχεια πρόσφατου νόμου της ελληνικής κυβέρνησης, που επιτρέπει στους φορείς που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά χρημάτων να ενεργοποιήσουν εκ νέου τη λειτουργία εγχωρίων και εισερχομένων εμβασμάτων κάτω από ειδικούς όρους.

Σχετικά με τη Western Union

H εταιρεία Western Union (NYSE: WU) είναι ηγέτις στις παγκόσμιες υπηρεσίες πληρωμών. Μαζί με τα εμπορικά σήματα Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil και τη Western Union Business Solutions, η Western Union παρέχει σε μεμονωμένους πελάτες και επιχειρήσεις, γρήγορους, αξιόπιστους και εύκολους τρόπους να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα σε όλον τον κόσμο, να διαβιβάζουν πληρωμές και να εκτελούν εντολές αγοράς. Από τις 31 Μαρτίου 2015, τα σήματα Western Union, Vigo και Orlandi Valuta προσφέρονται συνδυαστικά από ένα δίκτυο με πάνω από 500.000 σημεία εξυπηρέτησης, σε 200 χώρες και περιοχές και σε περισσότερα από 100.000 ATM. Το 2014, η Western Union ολοκλήρωσε πάνω από 255 εκατομμύρια συναλλαγές, από πελάτη σε πελάτη, μετέφερε $85 δισεκατομμύρια κεφάλαια μεταξύ πελατών και εξετέλεσε 484 εκατομμύρια εταιρικές πληρωμές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.westernunion.com.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply