Ο Τσακαλώτος απαντά στον Σόιμπλε : Είναι η κοινωνία, ανόητε

Ο Τσακαλώτος απαντά στον Σόιμπλε : Είναι η κοινωνία, ανόητε

ImageHandler

Με καυστικό, πλην όμως διπλωματικό τρόπο απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το «είναι η εφαρμογή, ανόητε», κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Mirrors: Πολυφωνικές αφηγήσεις για έναν κοινωνικό κόσμο σε κρίση».

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι, για να μπορέσει να κάνει κάποιος τις αλλαγές στην οικονομία του, θα πρέπει να έχει την κοινωνία μαζί του. Μάλιστα, παραφράζοντας μία ρήση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, είπε χαρακτηριστικά «θα έλεγα ότι είναι η κοινωνία, ανόητε».

Ενώ όπως επισήμανε, τους εξήγησε ότι νέα μείωση δεν μπορεί να γίνει γιατί ήδη έχουν γίνει πάρα πολλές μειώσεις στις συντάξεις, καθώς και διότι οι συντάξεις στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο οικογενειακού εισοδήματος. Επίσης, υποστήριξε ότι στόχος του είναι η αναδιανομή του εισοδήματος. Κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, αλλά και μέσω των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο Eurogroup, όπου επισήμανε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης γιατί δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις: «Τους εξήγησα γιατί δεν μπορούν να μειωθούν οι συντάξεις. Πρώτον, γιατί είχαμε 11 διαδοχικές μειώσεις και δεύτερον, γιατί η σύνταξη παίζει ρόλο οικογενειακού εισοδήματος».

NO COMMENTS

Leave a Reply