Στην Αθήνα για επαφές μεγαλοεπενδυτές

Στην Αθήνα για επαφές μεγαλοεπενδυτές

investment-dubai-vae

Επαφές για την αξιολόγηση των επενδύσεών τους σε τράπεζες και άλλους τομείς της οικονομίας θα έχουν σήμερα, Παρασκευή, στην Αθήνα ο ιδρυτής και επικεφαλής της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, ο Τζ. Πόλσον του ομώνυμου fund και ο νούμερο δύο της WL. Ross and Co Στ. Τζόνσον.

Οι τρεις μεγαλοεπενδυτές θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα. Ραντεβού έχει ζητηθεί και από τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, οι κ.κ. Γουάτσα και Τζόνσον θα έχουν συναντήσεις με τη διοίκηση της Eurobank, στην οποία Fairfax και WL Ross συμμετέχουν στην ομάδα βασικών επενδυτών, ενώ ο επικεφαλής της Fairfax θα δει και τις διοικήσεις άλλων εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει (Grivalia) ή έχει δρομολογήσει την εξαγορά τους (Eurolife).

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι κ.κ. Γουάτσα, Ρος και Πόλσον για τη διαδικασία διαχείρισης και πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που διαθέτουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκια τους και αναμένεται αν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τον κεντρικό τραπεζίτη κ. Γιάννη Στουρνάρα. Από τον επιχειρηματικό κόσμο, οι  επενδυτές επιζητούν να τεστάρουν  τα περιθώρια αντοχής των εταιρειών που έχουν τοποθετηθεί, αλλά και να δουν τις προοπτικές τους, λαμβάνοντας ένας μήνυμα εμπιστοσύνης που θα αποτελέσει βάση για μελλοντικές εισροές κεφαλαίων σε ελληνικά assets.

NO COMMENTS

Leave a Reply