Γ. Μουζάλας: Δεν μπορούν να μας διώξουν από τη Σένγκεν, δεν προβλέπεται...

Γ. Μουζάλας: Δεν μπορούν να μας διώξουν από τη Σένγκεν, δεν προβλέπεται νομικά

mouzalas

«Δεν υπάρχει θέμα να φύγουμε από τη Σένγκεν. Νομικά δεν προβλέπεται», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Αυτό που μπορεί να γίνει είναι μας κλείσουν τα σύνορα οι χώρες με τις οποίες συνορεύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και εξήγησε:

«Εμείς με τη μόνη χώρα που συνορεύουμε είναι με τα Σκόπια, που δεν είναι στη Σένγκεν. Υπάρχει ένα θέμα εκεί, για αυτό και προετοιμαζόμαστε με δύο τρόπους. Πρώτον να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας, και δεύτερον, με βάσει μελέτες που έχουμε κάνει, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα σε περίπτωση που μείνουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που δεν θα μπορούν να φύγουν».

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι το κόστος της προσφυγικής κρίσης για την Ελλάδα είναι περισσότερο από ένα δισ. ευρώ, υπερβαίνει -όπως είπε- και τις εκτιμήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που το υπολόγιζε στα 600 εκατ. ευρώ, ενώ επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην ΕΕ για τη μη εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει μάχες απέναντι σε προτάσεις που είναι απαράδεκτες.

NO COMMENTS

Leave a Reply