Τσίπρας: Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν κλειστά σύνορα

Τσίπρας: Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν κλειστά σύνορα

tsipras_108

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιοχή εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα». Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τους «ανεύθυνους γραφειοκράτες» που κουνούν το δάκτυλο στην Ελλάδα για το προσφυγικό.

Καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη, την επόμενη φορά που θα μιλήσουν θα πρέπει πρώτα να σκεφτούν, είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της Συνόδου, λέγοντας ότι η Αθήνα θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της συμφωνίας.

«Η Ελλάδα δεν θα απομονωθεί επειδή το θέλουν κάποιοι ακραίοι ξενοφοβικοί και ακραίοι στην Ευρώπη. Εκείνοι θα απομονωθούν» είπε. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδείνωση της κρίσης στη Συρία με την εμπλοκή ακόμα περισσότερων μερών και την άνοδο ενός ακραίου θρησκευτικού εξτρεμισμού. «Και όλα αυτά τη στιγμή που η οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 παραμένει» τόνισε.

«Αδύναμη και διαιρεμένη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Από τη μία η αίσθηση ότι για κάποιους υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούν και για κάποιους άλλους α λα καρτ τήρηση των υποχρεώσεων» συνέχισε.

Martis_diaf

NO COMMENTS

Leave a Reply