Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση των προσφύγων που θα επενδύσουν στην Ελλάδα

Μάρδας: Ευνοϊκή μεταχείριση των προσφύγων που θα επενδύσουν στην Ελλάδα

mardas4

Να εξετάσει το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και των μεταναστών και να παρέχει κίνητρα σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα μας, σκοπεύει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μάρδας υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».

Και συνέχισε: “Η σκέψη είναι να γίνει καταγραφή του οικονομικού προφίλ των μεταναστών και στο σύνολο αυτών υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έχουν ένα σύνολο χρημάτων που βρίσκεται σε κάποιες τράπεζες του εξωτερικού. Αυτό το σύνολο των ατόμων μπορεί να ενταχθεί σε μια ρύθμιση που έχουμε, ή να γίνει μια καινούργια ρύθμιση, αναφέρομαι στην υφιστάμενη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία εάν κάποιος φέρει 250.000 ευρώ στη χώρα τότε έχει μια ευνοϊκή μεταχείριση ως προς την αγορά μιας κατοικίας και ως προς το δικαίωμα παραμονής στη χώρα”.

Είπε πως η εισήγηση για το σχέδιο θα κατατεθεί στον υπουργό Εξωτερικών και η κοινοποίηση στους αρμόδιους υπουργούς και στο γραφείο του πρωθυπουργού και οι εμπλεκόμενοι θα μπορούν κατόπιν να αποφασίσουν. Όσον αφορά στη συνολική διαχείριση του προσφυγικού, ο υφυπουργός υπεραμύνθηκε των προσπαθειών της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την πολυπλοκότητα του προβλήματος. «Μας κατηγόρησαν για πλημμελή φύλαξη των συνόρων της χώρας. Πλέον στην περιοχή βρίσκεται και επιχειρεί το ΝΑΤΟ και βλέπετε και σήμερα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση», τόνισε.

NO COMMENTS

Leave a Reply