Ημερήσια απόδραση στην μαγευτική Ύδρα (Video)

Ημερήσια απόδραση στην μαγευτική Ύδρα (Video)

Hydra

Πλησιάζοντας στο λιμάνι η Πόλη, φαντάζει σαν ένας πίνακας ζωγραφικής με γκρι, άσπρα και μπλε χρώματα πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής.

Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη βραχώδη πλαγιά, γύρω από το λιμάνι, δημιουργώντας μια μοναδική αρμονία μεταξύ αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος.

Η Ύδρα, πλούσια σε ιστορία και παραδόσεις, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Πανέμορφο, γραφικό νησί με υπέροχες αμμουδερές ή βοτσαλωτές παραλίες, με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε.

Ιστορικό νησί, στο οποίο ο επισκέπτης συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό του πρόσφατου παρελθόντος. Περιδιαβαίνοντας τα γραφικά σοκκάκια και ατενίζοντας τα επιβλητικά κτίρια, φαντάζεται κανείς ότι ζει μέσα στις ένδοξες στιγμές της ιστορίας της Ύδρας.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στον Ιερό και Ένδοξο βράχο της Ύδρας, το Ιστορικό – Αρχείο Μουσείο, το Εκκλησιαστικό – Βυζαντινό Μουσείο και τα άλλα Μουσεία της ή τα Αρχοντικά των καπεταναίων του προπερασμένου αιώνα με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική τους και τις γραφικές μεταβυζαντινές Εκκλησίες.

Πως θα φτάσετε στην Ύδρα
Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια για την Ύδρα, τα οποία παίρνουν μόνο επιβάτες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελούνται αρκετά δρομολόγια, ανάλογα με τη χρονική περίοδο.
Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά

Αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή έχετε νοικιάσει, τότε μπορείτε να έρθετε εύκολα από την Αθήνα σε περίπου 2 ώρες & 45′ Ακολουθώντας την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά τον Ισθμό κάνετε αριστερά προς την Επίδαυρο.
Στη συνέχεια ακολουθείτε τον καινούργιο δρόμο, προσέχοντας να δείτε την πινακίδα προς Πόρο. Στο σημείο αυτό θα κάνετε λοξώς αριστερά για τον Πόρο και θα φθάσετε στο Γαλατά, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο σε 30 περίπου λεπτά. Διασχίζετε τον Γαλατά και συνεχίζετε ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. Περνάτε από τις περιοχές Πλάκα – Λεμονοδάσος – Αλυκή και μετά από περίπου μισή ώρα βρίσκεστε στο Μετόχι.

logo-15
Το Μετόχι είναι μια περιοχή απέναντι από την Ύδρα, στην οποία υπάρχει χώρος και αν θέλετε και φυλασσόμενο parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περάσετε απέναντι στην Ύδρα, με αρκετά δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά από τα σκάφη “FREEDOM Ι & ΙΙ & III”

 

NO COMMENTS

Leave a Reply