Θύμα της κρίσης ο Κυριάκος Μαμιδάκης της JetOil

Θύμα της κρίσης ο Κυριάκος Μαμιδάκης της JetOil

493877

Η κρίση οδήγησε στην από ευθιξίας αυτοκτονία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον ιδιοκτήτη του Ομίλου πετρελαιοειδών «Μαμιδάκης», Κυριάκο Μαμιδάκη, ο οποίος δεν άντεξε την κατάρρευση της αυτοκρατορίας που είχε δημιουργήσει, βλεποντας στα δελτία ειδήσεων τις εξελίξεις με την υπαγωγή της εταιρίας του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου. Ο Κυριάκος Μαμιδάκης ήταν 84 ετών και εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στον Διόνυσο, από τον γαμπρό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα του βρέθηκε ένα όπλο και ο ίδιος έφερε τραύμα από αυτό.

Γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951. Παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του L.S.E. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στο θείο του Γ.Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών. Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL.

Ο Κυριάκος Αλεξάνδρου Μαμιδάκης ήταν πρόεδρος των εταιρειών του Ομίλου Αφων Μαμιδάκη. Ο όμιλος αυτός περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων με ποικίλες δραστηριότητες, τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στη Διεθνή αγορά. Η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις αυτές είναι η Mamidoil Jetoil A.E. που ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με σκοπό την αποθήκευση και διανομή πετρελαιοειδών προϊόντων και της οποίας ο Κυριάκος Μαμιδάκης ήταν πρόεδρος. Ο Κυριάκος Μαμιδάκης ήταν παράλληλα πρόεδρος και σε άλλες εταιρείες του Ομίλου, όπως είναι η ΕΡΜΗΣ Α.Ε. με αντικείμενο τις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και 3 ιδιόκτητα ξενοδοχεία στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπως είναι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ, εταιρία παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου και κρασιού καθώς και διάφορες ναυτιλιακές εταιρείες.

NO COMMENTS

Leave a Reply