Εκχώρηση ακινήτων για την πληρωμή φόρων

Εκχώρηση ακινήτων για την πληρωμή φόρων

akinita21-e1363674333753

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία οι πολίτες που έχουν ακίνητα στην ιδιοκτησία τους θα μπορούν να τα εκχωρούν στο Δημόσιο για να συμψηφίζουν την αξία τους με οφειλές. Ο σχεδιασμός βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται να επιδοθεί στα κλιμάκια της τρόικας προκειμένου να λάβει έγκριση για υλοποίηση.

Ο συμψηφισμός ια αφορά σε οφειλές από τους φόρους κατοχής ακινήτων και όχι στο εισόδημα που προκύπτει από αυτά. Πρόκειται για τα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο από το παλιό έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιάς κτλ αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα «Αγορά».

Για να έχουν αυτή τη δυνατότητα οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει αδυναμία καταβολής χρεών. Για τον καθορισμό της αξίας των ακινήτων θα λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές τιμές. Αν η αξία του ακινήτου υπερβαίνει το ποσό της οφειλής η διαφορά δεν θα επιστρέφεται, αλλά θα συμψηφίζεται στο μέλλον με τυχόν νέες οφειλές.

NO COMMENTS

Leave a Reply